Massage kan een belangrijke bijdrage leveren aan iemands herstel. Door de verbeterde doorbloeding in combinatie met volledige ontspanning verminderen pijn en stress. Hierdoor kunnen andere behandelingen (ooracupunctuur) beter doorwerken.

Massage bij stress
Bij stress neemt de hartslag toe, gaat de bloeddruk omhoog en spannen spieren aan. Langdurige stress is niet goed voor de gezondheid en levert lichamelijke klachten als hoofdpijn en pijnlijke spieren op. Massage ontspant niet alleen de spieren maar ook de geest. Bij een therapeutische massage komt het hormoon oxytocine vrij, dit heeft een langdurig anti-stress effect. Hierdoor nemen spanning, depressie en stress hormonen af. Zo kunt u op een natuurlijke manier stress het hoofd bieden. Gun je lichaam de helende werking van oxytocine!

Zwangerschapsmassage
Ook in de zwangerschap kan een massage weldadig werken en verlichting brengen bij specifieke zwangerschapsklachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale massagetafel voor zwangeren die optimaal lig comfort garandeert. Indien er specifieke klachten zijn, meld dit dan altijd van te voren, zodat de massage hierop aangepast kan worden.

A healthy child is a miracle, keeping a child healthy is an art. - Tinus Smits